Ny debat: Hvordan omsætter vi skåltalerne om børnefattigdom til virkelighed?

TEMADEBAT: Regeringen vil sammen med støttepartierne bekæmpe børnefattigdom. Men hvordan omsætter vi skåltalerne i praksis? Altinget tager debatten i de kommende uger.

Regeringen og støttepartierne har skrevet bekæmpelsen af børnefattigdom ind i forståelsespapiret, der gjorde Mette Frederiksen (S) til statsminister.
Regeringen og støttepartierne har skrevet bekæmpelsen af børnefattigdom ind i forståelsespapiret, der gjorde Mette Frederiksen (S) til statsminister.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Børnefattigdom er endnu engang kommet på den politiske dagsorden.

Regeringen og støttepartierne har skrevet bekæmpelsen af børnefattigdom ind i forståelsespapiret, som lod Mette Frederiksen (S) – børnenes selvudnævnte statsminister – indtage Statsministeriet.

Regeringen vil blandt andet genindføre en fattigdomsgrænse og nedsætte en ydelseskommission. Samtidig har regeringen og støttepartierne aftalt et midlertidigt tilskud til børnefamilier, der er ramt af kontanthjælpsloftet eller er på integrationsydelse. Tilskuddet skal mindske fattigdommen, indtil kommissionens arbejde er overstået.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024