Ny debat: Hvordan skal reserven fordeles i fremtiden?

TEMADEBAT: Fordelingen af satspuljens afløser, reserven, skaber uenighed på Christiansborg om, hvorvidt pengene i fremtiden skal uddeles på baggrund af smalle forlig. Altinget Social tager debatten om, hvad brede eller smalle vil betyde for socialpolitikken.  

Ifølge regeringen er fordelingen af reserven ikke bundet op af det gamle satspuljeforlig. Det resulterede i slagsmål under de seneste forhandlinger, og flere venter forude. 
Ifølge regeringen er fordelingen af reserven ikke bundet op af det gamle satspuljeforlig. Det resulterede i slagsmål under de seneste forhandlinger, og flere venter forude. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Marie Lagoni Pedersen

Selvom satspuljen burde være død, lever den fortsat i bedste velgående.

Slagsmålet om fordelingen af dens afløser, der indtil videre blot går under navnet reserven, har nemlig trukket tråde tilbage til forgængeren. 

Under forhandlingerne om den nye reserve lagde regeringen op til at sløjfe flere tidligere aftalte satspuljeprojekter i form af en whistleblowerordning, ungekrisecentre og en pulje til at skabe mere hjemlig hygge på plejehjemmene. 

0:000:00