Ny debat: Hvordan skal socialtilsynene styrkes?

TEMADEBAT: Der er et bredt ønske om at styrke og ensarte socialtilsynene. Altinget Social spørger derfor i de kommende uger en række aktører og politikere, hvordan tilsynene får det nødvendige løft.

Forhandlingerne om de fem regionale socialtilsyn strandede under forrige regeringsperiode i en tvist mellem Pernille Rosenkrantz-Theil og Mai Mercado (K). (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)<br>
Forhandlingerne om de fem regionale socialtilsyn strandede under forrige regeringsperiode i en tvist mellem Pernille Rosenkrantz-Theil og Mai Mercado (K). (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Det har stået på flere aktørers og politikeres ønskeliste længe: Socialtilsynene skal styrkes og ensartes.

Forhandlingerne om at styrke de fem regionale socialtilsyn strandede under forrige regeringsperiode i en tvist mellem tidligere socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S)og daværende børne- og socialminister Mai Mercado (K).

Førstnævnte vil ikke sætte sin underskrift på en aftale, der ikke ændrede på selve lovgrundlaget for tilsynene, mens sidstnævnte ønskede en hurtigere løsning og tilføre tilsynene flere økonomiske muskler.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00