Ny ministerrapport: Kommuner taber hundredtusindvis af udligningskroner ved at vælge sociale tilbud i andre kommuner

Kommuner taber ifølge ny rapport udligningskroner, når de visiterer en borger til et socialt tilbud i en anden kommune. Det skæve incitament har eksisteret længe, og er blevet en smule større med sidste års udligningsreform.

Tirsdag skal indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) i samråd og forklare, om udligningsreformen har givet kommuner et større økonomisk incitament til at vælge sociale tilbud inden for kommunegrænsen - med risiko for afspecialisering.
Tirsdag skal indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) i samråd og forklare, om udligningsreformen har givet kommuner et større økonomisk incitament til at vælge sociale tilbud inden for kommunegrænsen - med risiko for afspecialisering.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

En kommune kan tabe flere hundrede tusinde kroner i tilskud fra udligningsordningen ved at tilbyde en borger med handicap et botilbud uden for kommunen.

Det slår en ny rapport fra Indenrigs- og Boligministeriet fast.

Rapporten belyser den kommunale udligningsordnings økonomiske incitamenter i forbindelse med valg af blandt andet anbringelsessted til udsatte børn og botilbud til borgere med handicap.

0:000:00