Opposition splittet om kommuners rolle i bedrageribekæmpelse

SNYD: KL's kritik af Pensionsstyrelsens centraliseringsforslag, hvad angår håndtering af social snyd, mødes med blandede reaktioner hos oppositionen. S ønsker at støtte kommunernes indsats, mens SF er kritisk.
Kristoffer Hecquet

Vi skal selvfølgelig ikke risikere, at den forstærkede indsats, der er sket i den senere tid ude i kommunerne, ryger på gulvet på grund af en ny organisationsform.

Mette Frederiksen
Socialordfører (S)

Kommunernes Landsforening kritiserer skarpt Pensionsstyrelsens forslag om centralisering af bekæmpelsen af socialt bedrageri, da man mener, det vil gøre det nemmere for bedragerne. På Christiansborg har ingen af de store partier taget endeligt stilling til Pensionsstyrelsens forslag, men der er optræk til uenighed.

Kommunal indsats må ikke mistes
Hos Socialdemokraterne mener socialordfører Mette Frederiksen, at kommunernes rolle er vigtig i bekæmpelsen af snyd.

"Det er klart, at når kommunerne har kraftige indvendinger imod en centralisering, så er det noget, vi bliver nødt til at diskutere i Folketinget, fordi vi skal selvfølgelig ikke risikere, at den forstærkede indsats, der er sket i den senere tid ude i kommunerne, ryger på gulvet på grund af en ny organisationsform," siger hun.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00