Debat

Panel gør status over Ellemanns første år

PRÆSENTATION: V-regeringen kan snart holde sin etårs fødselsdag, og Socialdebatten sætter derfor fokus på, hvordan det er gået inden for det socialpolitiske område. Læs mere her, og mød panelet.

Foto: Hasse Ferrold
David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Venstre-regeringen har snart siddet på magten og dermed haft rorpinden på det socialpolitiske område i et år. Og der har i den grad været gang i lovmaskineriet, mens nye socialpolitiske linjer har tegnet sig tydeligt.

Derfor er det oplagt at stille spørgsmålet: Hvordan er det gået? Hvad er godt, og hvad er skidt? Og hvad skal regeringen fremover kigge på?

Debatpanelet er:

Karen EllemannKaren Ellemann (V), social- og indenrigsminister
Karen Ellemann er uddannet lærer og arbejdede på Rungsted Skole, indtil hun blev valgt ind i Folketinget i 2007. Hun var opstillet i Brøndbykredsen i Københavns Omegn. Hun har besiddet flere ordførerposter for Venstre og har blandt andet været udlændingeordfører, folkeskoleordfører og socialordfører. Hun har desuden tidligere været indenrigs- og socialminister, miljøminister og minister for nordisk samarbejde. Hun blev udpeget som social- og indenrigsminister i juni 2015.

Niels Christian BarkholtNiels Christian Barkholt, næstformand, Dansk Socialrådgiverforening
Niels Christian Barkholt har været  næstformand i Dansk Socialrådgiverforening siden 2012. Han er politisk ansvarlig for området for udsatte børn og unge, psykiatri, handicap, uddannelse og forskning. Som socialrådgiver har han i mere end ti år specialiseret sig inden for det myndighedsudøvende arbejde med udsatte børnefamilier i kommunerne. Niels Christian Barkholt er uddannet socialrådgiver (1999) og cand.scient.soc. fra Aalborg Universitet (2007).

Leif OlsenLeif Olsen, programleder, KORA
Leif Olsen er programleder for social hos KORA, hvor det specialiserede socialområde udgør et særligt omdrejningspunkt for hans arbejde. Han følger udviklingen på handicapområdet både som forsker og konsulent med særligt fokus på viden, organisering og problemstillinger mellem fag og sektorer. Han har tidligere været ansat på Universitetshospitalernes Center for Sygeplejeforskning, været konsulent i Socialstyrelsen på handicapområdet og gennem en årrække gennemført forskning og analyser på det sociale område i daværende AKF, nu KORA.

Karina AdsbølKarina Adsbøl (DF), handicapordfører
Karina Adsbøl er uddannet social- og sundhedsassistent og har siden suppleret op med en uddannelse som advokatsekretær. Hun har siddet i Folketinget siden 2011 og er Dansk Folkepartis ligestillingsordfører samt handicapordfører. Hun er endvidere formand for tilsynet i henhold til Grundlovens §71 og Ligestillingsudvalget.

Trine Schøning TorpTrine Torp (SF), socialordfører
Trine Torp er uddannet cand.psyk. fra Københavns Universitet. Hun opstillede for første gang til Folketinget i 2014 og blev valgt ind i 2015. Hun besidder flere ordførerskaber inden for socialområdet, og ud over at være socialordfører er hun også blandt andet familieordfører, psykiatriordfører og ligestillingsordfører. Fra 2009 til 2015 var hun medlem af byrådet i Halsnæs Kommune, hvor hun også var formand for udvalget for børn og familie.

Thorkild OlesenThorkild Olesen, formand, Danske Handicaporganisationer
Thorkild Olesen er uddannet cand.mag. i historie og religionsvidenskab. Siden 2009 har han været landsformand for Dansk Blindesamfund, og efter knap tre år som næstformand i Danske Handicaporganisationer blev han udnævnt som formand for organisationen. Han har arbejdet med kommunalreformen som konsulent for Dansk Blindesamfund og DH. Thorkild Olesen skriver, at han arbejder for, at blinde og stærkt svagsynede kan bidrage til og være inkluderet i samfundet. Han har som synshandicappet selv oplevet nødvendigheden af støtte i folkeskolen, på ungdomsuddannelsen, på den videregående uddannelse og på arbejdsmarkedet.

Dokumentation

Fra 9. juni og en måned frem sætter Socialdebatten fokus på V-regeringens første år.

Følg debatten her.

Socialdebatten på Altinget: social har til formål at fokusere og styrke den socialpolitiske og socialfaglige debat i Danmark. Løbende inviterer Altinget: social eksperter, politikere, fagfolk og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for det sociale område.

Bland dig gerne i debatten ved at sende en mail til [email protected].


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karen Ellemann

Generalsekretær, Nordisk Ministerråd, fhv. minister, MF (V) og medlem af Folketingets Præsidium
lærer (N. Zahles Seminarium. 2004)

Karina Adsbøl

MF (DD), 4. næstformand, Folketingets Præsidium
social- og sundhedsassistent (Social- og Sundhedsskolen i Fredericia 2005), social sundhedshjælper

Niels Christian Barkholt

Direktør, Social Talks, fhv. formand, LOKK (Landsorganisation af kvinders krisecentre), fhv. næstformand, Dansk Socialrådgiverforening
cand.scient.soc. (Aalborg Uni. 2007)









0:000:00