Partier lander bred aftale om bedre undervisning for anbragte børn og unge

Et bredt flertal af Folketingets partier er enige om at styrke undervisningen for anbragte børn og unge. Nye krav om kvalitetsaftaler med kommunerne, en ny specialeplanlægning og forsøg med længere uddannelsesforløb på ungdomsuddannelserne skal sikre, at flere anbragte får den undervisning, de har krav på og kommer videre i uddannelsessystemet. 

Regeringen indgik i maj 2021 en bred aftale om anbringelsesreformen 'Børnene Først'. Nu er der indgået endnu en bred aftale om et af de udestående initiativer fra det oprindelige anbringelsesudspil: Nemlig en aftale om styrket undervisning for anbragte børn og unge.
Regeringen indgik i maj 2021 en bred aftale om anbringelsesreformen 'Børnene Først'. Nu er der indgået endnu en bred aftale om et af de udestående initiativer fra det oprindelige anbringelsesudspil: Nemlig en aftale om styrket undervisning for anbragte børn og unge.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Nye aftaler om kvalitetsstandarder for undervisningen og en helt ny specialeplan skal sikre, at anbragte børn og unge fremover får den undervisning, de har krav på.

Det er resultatet af en ny aftale, som et bredt flertal i Folketinget har indgået onsdag.

Aftalen indeholder en række initiativer, der samlet skal sørge for, at flere anbragte børn og unge, som modtager undervisning på de såkaldte interne skoler, fremover får en 9. klasses eksamen og dermed kan komme videre i uddannelsessystemet. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024