Debat

Pas på kvalitet og penge under privat rehabilitering

DEBAT: Danske Fysioterapeuter påpeger, at der er visse ting, der skal tages højde for, hvis Ventres forslag om et frit rehabiliteringsvalg til ældre skal give de ældre et tilfredsstillende tilbud. 

<i>Tina Lambrech formand for Danske Fysioterapeuter&nbsp;</i>
Tina Lambrech formand for Danske Fysioterapeuter Foto: Pressefoto
Camilla Qvirinius Wraae
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Tina Lambrecht
formand for Danske Fysioterapeuter

Derudover kan det blive en udfordring, at leverandører af privat hjemmehjælp lever af, at deres kunder har brug for hjælp

Tina Lambrecht
Formand for Danske Fysioterapeuter

Hvis det står til Venstre, så skal der åbnes op for, at ældre selv kan vælge, hvem der skal hjælpe dem med deres rehabilitering.

Fakta
Bland dig i debatten - skriv til [email protected]

Det skal, i følge Venstres ældreordfører Anne-Mette Winther Christiansen udtalelse til Altinget, ske for at undgå, at de ældres hjem bliver en banegård. Det er et forståeligt ønske, som hun deler med mange af vores ældre medborgere.

Men samtidig er det også afgørende, at de personer, der skal hjælpe den ældre, har de rigtige kompetencer. Det nytter jo heller ikke noget at sætte tømreren til at lave toilettet, fordi man er træt af at have forskellige håndværkere rendende.

Der er absolut ikke noget galt med frit valg, men hvis borgeren skal have det fulde udbytte af rehabiliteringen, så kræver det, at der er de rigtige sundhedsfaglige kompetencer med og et godt samarbejde mellem alle de faggrupper, der skal hjælpe borgeren.

Hvis vi skal have et frit valg af rehabilitering, så kræver det klare retningslinjer for, hvilke autoriserede sundhedspersoner, der skal være en del af tilbuddet, og hvordan det i praksis skal foregå.

Derudover kan det blive en udfordring, at leverandører af privat hjemmehjælp lever af, at deres kunder har brug for hjælp. Jeg kan godt være bekymret for, om disse private leverandører har samme interesse som kommunerne og borgerne selv i at sikre, at de bliver mere selvhjulpne. Det er man også nødt til at forholde sig til, når man lancerer sådan et forslag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00