Plejeboliggaranti holder ikke

PLEJEBOLIGER: Hver fjerde kommune overholder ikke plejeboliggarantien, vurderer Ældre Sagen. Men regeringen og DF vil først gøre status i slutningen af 2010. S har kaldt indenrigs- og socialministeren i samråd om sagen.
Garanti eller tomme løfter? Mange kommuner overholder ikke regeringens plejeboliggaranti om maksimalt to måneders ventetid.
Garanti eller tomme løfter? Mange kommuner overholder ikke regeringens plejeboliggaranti om maksimalt to måneders ventetid. Foto: Colourbox.dk
Jørgen Skadhede

Dansk Folkeparti holder hånden over ministeren og lader dermed vores mest udsatte ældre i stikken uden en reel garanti.

Thomas Jensen
Boligordfører, S

Regeringens plejeboliggaranti bliver ikke overholdt. Den skulle ellers gælde allerede fra 1. januar og blev vedtaget af regeringen og Dansk Folkeparti for fire år siden.

Garantien betyder, at ældre, der er visiteret til en plejebolig, højst må vente to måneder på at få en. Men cirka hver fjerde kommune overholder ikke garantien, lyder vurderingen fra Ældre Sagen.

"Det var jo et kæmpe trut i trompeten fra regeringen, da man vedtog garantien. Men det er vores skøn, at omkring en fjerdel af kommunerne ikke overholder garantien, og det går ud over svage ældre medborgere," siger Margrethe Kähler, boligpolitisk konsulent i Ældre Sagen.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00