Lokalpolitiker idømt 14 dages fængsel for chikane

Byrådsmedlem i Haderslev Mogens Rerup (ALT) er blevet idømt 14 dages betinget fængsel for chikane og er dermed dømt ude af politik de næste tre år. Han blev dog ikke genvalgt.

Ghita Nidam Møller

Retten i Sønderborg har idømt byrådsmedlem i Haderslev Mogens Rerup til 14 dages betinget fængsel for offentlig udhængning af ansatte i kommunen.

Det skriver Danske Kommuner.

Haderslev Kommune anmeldte i februar Mogens Rerup for chikane mod fire chefer og en almindelig ansat i kommunen, mens han var bisidder i sociale sager.

Nu er hammeren faldet. Retten i Sønderborg vurderer, at Mogens Rerups udtalelser er omfattet af straffelovens paragraf 119.

"Stærkt nedsættende beskeder og udokumenterede påstande. Samlet set er det chikane," lød det fra dommeren ifølge JydskeVesktkysten.

Det gælder chikanerende udtalelser, hvor Mogens Rerup skulle have kaldt de fem ansatte ting såsom "et gennemført ondskabsfuldt og modbydeligt menneske."

Mogens Rerup skal betale sagens omkostninger og skal afsone fængsel, hvis han igen chikanerer. Dommen betyder desuden, at han er uvalgbar i tre år.

Dommen har dog ikke betydning for hans rolle i byrådet i det nye år, da han ikke opnåede genvalg i Haderslev Kommune ved kommunalvalget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00