Politikere tolker høje Reden-tal forskelligt

PROSTITUTION: Er eksplosionen i besøgstal på Reden udtryk for flere prostituerede, eller blot at værestedets tilbud er blevet kendt? Politikerne er uenige.
Det kraftigt stigende besøgstal hos Reden betyder ikke nødvendigvis, at der er kommet flere prostituerede, mener socialordfører Ellen Trane Nørby (V).
Det kraftigt stigende besøgstal hos Reden betyder ikke nødvendigvis, at der er kommet flere prostituerede, mener socialordfører Ellen Trane Nørby (V).
Ida Skytte

Hvis man skal prøve at se noget positivt i det tragisk høje tal, er det godt, at der er et sted som Reden. Men samtidig tyder noget på, at der konstant kommer flere og flere kvinder i prostitution.

Yildiz Akdogan
Prostitutionsordfører, Socialdemokraterne

Eksplosionen i antallet af kvinder på værestedet Reden i København bekymrer ikke Venstres socialordfører, Ellen Trane Nørby. Hun ser det som et udtryk for, at der er kommet mere åbenhed om, at de sociale tilbud virker.

"Man skal passe på med at gøre det tal til noget negativt. Det kan jo betyde, at Redens tilbud er blevet mere kendte, og at der er kommet mere fokus på, at her kan man komme ind og få en kop kaffe og en snak eller noget hjælp. Der er ingen dokumentation for, at det betyder, at der er kommet flere prostituerede," siger hun.

Som Altinget beskrev i sidste uge, har værestedet, der har eksisteret siden 1983, registreret knap 1300 kvinder i 2008 indtil nu. Det tal var for hele 2007 1056, og Redens ledelse forventer endnu flere besøgende fra årsskiftet, hvor Norge ligesom Sverige forbyder sexkøb.

0:000:00