Politisk rygstød til sommersatire om profet-sagen

NYHED: Det ville være mærkværdigt, hvis de danske sommerrevyer censurerede Muhammed-sagen bort, mener flertallet af folketingspartierne. Satire over alvorlige sager er revyernes adelsmærke, og der er milevidt fra sjov til hån, mener politikerne.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Kvaliteten i revyerne er jo netop, at de kan tage alvorlige emner op og få os til at grine af dem, og de plejer at være gode til at vide, hvor grænsen mellem sjov og krænkelse går.

Lotte Bundsgaard (S)
Politisk ordfører
Intet emne eller begivenhed er for tabubelagt til de danske sommerrevyer. End ikke Muhammed-sagen.

Det mener sommerrevy-folk fra Kolding til København ifølge en rundspørge i B.T. for nylig. Alle Folketingets partier tilkendegiver over for Altinget, at de er enige i, revyerne er i deres frie ret til at tage de sager op, de måtte ønske.

Det Radikale Venstres politiske ordfører Marianne Jelved og de Konservatives politiske ordfører Pia Christmas-Møller understreger, at det helt og holdent er sommerrevyernes egen sag, hvem og hvad de gør grin med.

Muhammed-sag skal under satirisk behandling
Som Venstre og Dansk Folkeparti ser det, ville det være mere mærkværdigt, hvis revyerne ikke tog sagen om Muhammed og Jyllands-Postens tegninger under satirisk behandling, end hvis de gør.

0:000:00