Psykiatrien vil af med særbehandling

AFTALE: Danske Regioner ønsker psykiatriens særstatus ophævet i sundhedsaftalerne mellem regionerne og regeringen. Den seneste aftale indeholder kun anlægskroner, mens den store psykiatriplan først forhandles til efteråret.
Det psykiatriske område får kun en del af midlerne fra aftalen på sundhedsområdet mellem regionerne og regeringen.
Det psykiatriske område får kun en del af midlerne fra aftalen på sundhedsområdet mellem regionerne og regeringen.Foto: colourbox
Marie Dissing Sandahl

Psykiatrien vil behandles på lige fod med resten af sygehusvæsnet. Sådan lyder det fra Bent Normann Olsen, formand for Regionernes Social- og Psykiatriudvalg, efter forhandlingerne mellem regionerne og regeringen er overstået endnu en gang.

"Psykiatrien har kun fået anlægskroner i regeringens aftale med regionerne, og de andre forhandlinger kommer først til efteråret. Vi ser gerne, at psykiatrien ikke får den særstatus i fremtiden. Området skal være normaliseret, så alle får ens behandling. Derfor kan man ikke læse meget ud af regionernes aftale med regeringen på psykiatriområdet," siger han.

I regeringens aftale på sundhedsområdet er 250 millioner kroner afsat til blandt andet etablering af enestuer på psykiatriske afdelinger. Desuden er 50 millioner kroner afsat til retspsykiatrien. I efteråret skal regeringens psykiatriplan forhandles på plads, og der vil psykiatrien få flere penge fra en særlig psykiatri-pulje. Tidligere var området delvist finansieret af satspulje-midler.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00