R: Gem kritik af seniorførtidspension

INTERVIEW: Med de Radikales ja til efterlønsreformen kan regeringens stærkt kritiserede forslag om seniorførtidspension realiseres. Læs Morten Østergaards (R) svar på kritikken her.
Marie Dissing Sandahl

Jeg vil også opfordre til, at man fra den anden kant overvejer, om man skulle gemme kritikken, til man ser, hvordan ordningen rent faktisk bliver. Jeg skal ikke lukke munden på nogen, men kritikken bliver mere relevant, når man ved præcist, hvordan ordningen bliver.

Morten Østergaard (R)
Arbejdsmarkedsordfører
Morten Østergaard, hvordan bliver det lettere at få seniorførtidspension for nedslidte med den nye tilbagetrækningsreform?

"Det gør det, fordi man selv kan søge om seniorførtidspension, når man har mindre end fem år tilbage på arbejdsmarkedet, og at der skal træffes en afgørelse inden for seks måneder, som skal basere sig på sammenhængen mellem ens sygdomsforløb og ens arbejde. Det betyder, at man ikke først skal ud og skaffe sig grundlag for at træffe afgørelsen, hvis der i sygdomsforløbet i forbindelse med, at man har arbejdet i lang tid, kan træffes en afgørelse.

Det er ikke sådan, at kriterierne er anderledes som sådan, det er sagsbehandlingen, som er hurtigere, og som i højere grad tager udgangspunkt i sammenhængen mellem sygdomshistorik og arbejdsliv. Der er også den forskel, at førtidspensionister typisk har været mange år i det kommunale system, før de får førtidspension - her er det noget, man søger om og har en afgørelse på inden for et halvt år."

I dag kan man allerede få afgjort sin sag på det foreliggende grundlag inden for tre måneder, hvordan er det så, at ordningen er blevet bedre?

0:000:00