Regeringen fordeler 14 millioner til at få flere med handicap i job

FORDELT: Fem jobprojekter får i alt 14,2 millioner til at hjælpe mennesker med psykiske handicap i job. Pengene til projekterne stammer fra satspuljen og skal blandt andet styrke jobcentrenes indsats over for personer med PTSD, ADHD og autisme. 

Fremover skal ISS og Meyers Madhus hjælpe personer med psykiske handicap ind på arbejdsmarkedet. Og så skal kommunale sagsbehandlere i højere grad få øjnene op for, hvordan restaurationsbranchen kan bruges til at indsluse personer med psykiske handicap på arbejdsmarkedet.

Sådan kan regeringens fordeling af en pulje til at få flere personer med handicap i job kort opsummeres. I alt har Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (Star) udvalgt fem projekter.

"Vi kan blive bedre til at få mennesker med netop kognitive handicap ud på arbejdsmarkedet. Der er tale om en gruppe mennesker, der i den grad kan bidrage på en arbejdsplads, når rammerne er de rigtige. Med støtten til disse projekter sender vi et klart signal om, at vi forsøger at give flere med kognitive handicap en chance for at få et arbejde," siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en pressemeddelese. 

Login