Regeringen vil lade Ankestyrelsen afgøre kommunale tvister om hjemløse

En revideret udgave af Housing First-forslaget giver Ankestyrelsen magt til at afgøre strider mellem kommuner over hjemløse borgere. Det er positivt, men sagsbehandlingen skal gå hurtigt for at undgå kommunalt nøleri, mener Hjem til Alle Alliancen. 

Hvilken kommune har ansvar for hvilken hjemløs borger i egen bolig? Det skal Ankestyrelsen have mulighed for at afgøre.
Hvilken kommune har ansvar for hvilken hjemløs borger i egen bolig? Det skal Ankestyrelsen have mulighed for at afgøre.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

For at undgå at hjemløse tabes på gulvet i kommunale stridigheder om udgifter og ansvar, foreslår regeringen nu, at Ankestyrelsen skal have ret til at udpege den ansvarlige kommune i enkeltsager.  

Det fremgår af en opdateret bekendtgørelse, som regeringen har sendt ud til blandt andet en kreds af ordførere i forbindelse med en ny såkaldt Housing First-lov.

"Vi ser nogle gange, at kommuner ikke vil påtage sig ansvaret for en hjemløs borger, fordi de ikke mener, at de er borgere i deres kommune. Det er rigtig fint, at regeringen vil gøre op med det," siger Kira West, der er direktør i Hjem til Alle Alliancen og formand for Rådet for Socialt Udsatte.  

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00