Reserven slår ikke til: DH vil have ny socialpulje på finansloven

INTERVIEW: Satspuljereserven levner for få penge til nytænkende sociale projekter og kan ende som ekstra pengetank for skiftende regeringers socialpolitik, mener DH. Organisationen foreslår at reservere en pulje på finansloven til udvikling af nye projekter.

DH efterlyser, at satspuljereserven i højere grad bruges på sociale projekter, der kan skabe nye løsninger på aktuelle problemstillinger for socialt udsatte.
DH efterlyser, at satspuljereserven i højere grad bruges på sociale projekter, der kan skabe nye løsninger på aktuelle problemstillinger for socialt udsatte.Foto: Bjarke Ørsted/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Fordelingen af resterne fra satspuljen rummer for mange penge til drift og for få penge til udvikling af nytænkende sociale projekter.

Frygten for os er, at det bliver usikkert for organisationerne og civilsamfundet, hvad pengene kommer til at gå til. Det er i stedet afhængigt af, hvilket flertal der er i det pågældende år.

Thorkild Olesen
Formand, Danske Handicaporganisationer

Hvis der ikke ændres på det, bør regeringen i stedet afsætte et fast beløb på finansloven hvert år til en udviklingspulje på socialområdet.

Sådan lyder opfordringen fra Danske Handicaporganisationers formand, Thorkild Olesen, til de igangværende forhandlinger om reserven.

0:000:00