Rundspørge: Tror ikke, Karen J. kan bremse ulighed

NYHED: En rundringning viser ringe tiltro til Karen Jespersens (V) evner til at modvirke ulighed i Danmark. Selv tager ministeren resultatet roligt.
Karen Jespersen mener, det er et job for en Superman- eller kvinde, at skulle modvirke ulighed alene.
Karen Jespersen mener, det er et job for en Superman- eller kvinde, at skulle modvirke ulighed alene.
Rikke Schielder Jørgensen
Den nye socialminister, Karen Jespersen, skal smøge ærmerne op, hvis hun skal overbevise danskerne om, at hun kan modvirke øget ulighed i Danmark.

En rundspørge blandt godt 1200 repræsentativt udvalgte danskere, som A & B analyse har lavet for Altinget.dk, viser nemlig, at 63,5 pct. af de adspurgte ikke mener, at Karen Jespersen kan modvirke øget ulighed. Kun 12,4 pct. mener det modsatte, mens 24,1 pct. har svaret 'ved ikke'.

Det er ikke kun blandt oppositionspartiernes vælgere, at skepsisen er at finde. Hos Venstre er det således 49,8 pct., der svarer negativt på, om ministeren kan gå afgørende op imod ulighed. For Dansk Folkeparti og De Konservative ligger nej-svarerne på henholdsvis 56,4 pct. og 38,4 pct.

Den nye ulighed
Bekæmpelse af uligheden i Danmark er én af Karen Jespersens mærkesager, og lige før hun trådte til som socialminister lancerede regeringen et udspil 'Lige muligheder', der skal gøre op med den negative sociale arv.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00