Debat

S: Kunstige jomfruhinder er uacceptabel social kontrol

DEBAT: Det er ikke foreneligt med Danmark anno 2017, at unge, muslimske kvinder må købe falske jomfruhinder. Det er nødvendigt, at de unge kvinder og mænd selv siger fra over for denne type social kontrol, skriver Yildiz Akdogan (S).

Det er selvfølgelig totalt uacceptabelt, at unge kvinder skal udsættes for så grænseoverskridende social kontrol i et moderne samfund som det danske, som er baseret på frihed til individet, skriver Yildiz Akdogan (S). 
Det er selvfølgelig totalt uacceptabelt, at unge kvinder skal udsættes for så grænseoverskridende social kontrol i et moderne samfund som det danske, som er baseret på frihed til individet, skriver Yildiz Akdogan (S). 
Kristian Tolbøll
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Yildiz Akdogan (S)

Forestil dig, at du skal giftes. Men i stedet for at have sommerfugle i maven er du så fyldt op af frygt, at du føler dig tvunget til at placere et fremmed legeme i dit underliv for at bedrage din partner og svigerfamilie.

I mange muslimske miljøer holder man stadig fast i en oldgammel tradition, hvor bruden skal fremvise et blodigt lagen på bryllupsnatten for at bevise, at hun er jomfru. Kun ved at være uberørt kan hun nemlig bevise sig som ’ren’, ’dydig’ og dermed ’værdig’ for svigerfamilien.

Ikke foreneligt med Danmark anno 2017
Da det er helt almindeligt i Danmark anno 2017 at have haft sex inden sit ægteskab, kan mange muslimske kvinder ikke leve op til dette, og som flere medier har beskrevet, bliver der derfor hvert år bestilt omkring 500 kunstige jomfruhinder på nettet til danske adresser.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Ifølge organisationen ’Etnisk Ung’ er mange af kvinderne, der tyr til denne løsning "plaget af stor angst, frygt, skyld og skam."

Hvis bruden placerer den falske jomfruhinde i sit underliv på bryllupsnatten, vil den sprede en væske, der simulerer blod – og voila – hun kan ånde lettet op og accepteres som en værdig hustru.

Kære muslimske mand: Lad ikke kulturelle dogmer eller religiøse hensyn diktere hvem du gifter dig med. En jomfruhinde siger ikke noget om din kommende hustrus værdighed.

Yildiz Akdogan (S)

Det er selvfølgelig totalt uacceptabelt, at unge kvinder skal udsættes for så grænseoverskridende social kontrol i et moderne samfund som det danske, som er baseret på frihed til individet. 

Skal selv sige fra
Men da den danske stat hverken kan eller skal ind og løfte dynerne hos nygifte bryllupspar, er det nødvendigt, at de unge kvinder og mænd selv siger fra over for denne type social kontrol.

Kære muslimske kvinde: Du har retten til din egen krop og dermed også retten til ikke at skulle bevise noget som helst over for din kommende mand eller svigerfamilie. Du er ikke mindre værd, fordi du har haft et sexliv inden dit bryllup, og du skal vide, at vi som samfund står på din side.

Kære muslimske mand: Lad ikke kulturelle dogmer eller religiøse hensyn diktere, hvem du gifter dig med. En jomfruhinde siger ikke noget om din kommende hustrus værdighed. Det er ikke, hvad hun har mellem sine ben, men mellem sine ører, der tæller. Du kan være med til at bryde denne forfærdelige tradition ved at stå sammen med din kommende kone. Du støtter ikke blot hende, men også din søster og din kommende datter.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Yildiz Akdogan

Medlem, Københavns Borgerrepræsentation (S), fhv. MF
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2006)

0:000:00