SF afviser centralt forslag fra Tranæs: ”Jeg tror slet ikke, vi kommer til at spare penge på det”

Flere af forslagene fra Tranæs-udvalget får en hård medfart fra SF. De afviser at lægge stemmer til en aftale, der giver økonomiske hensyn en mere fremtrædende rolle i handicapsager. V-ordfører vil ikke tage stilling til forslagene i pressen.

SF's handicapordfører Charlotte Broman Mølbæk er imod flere af de 19 anbefalinger fra Tranæs-udvalget, der skal bidrage til at tøjle de stigende udgifter på det specialiserede socialområde i fremtiden.
SF's handicapordfører Charlotte Broman Mølbæk er imod flere af de 19 anbefalinger fra Tranæs-udvalget, der skal bidrage til at tøjle de stigende udgifter på det specialiserede socialområde i fremtiden.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Kommunernes socialbudgetter kommer ikke til at hænge bedre sammen, hvis man følger Tranæs-udvalgets forslag om at give økonomiske hensyn en mere fremtrædende rolle i handicapsager.

I stedet risikerer man blot at forværre økonomien yderligere. Det kan nemlig betyde, at borgerne ender med at skulle have et endnu dyrere tilbud senere hen, hvis de på grund af økonomiske hensyn ikke får det rigtige fra start.

Jeg tror slet ikke, vi kommer til at spare flere penge på det.

Charlotte Broman Mølbæk (SF)
Handicapordfører

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00