SF: Bedre klima og socialhjælp for en femmer

NYHED: SF foreslår, at energiafgifter følger lønudviklingen, og de ekstra penge bruges til at finansiere satspuljen. Der er ikke flertal for den model.
Henrik Theil
SF kobler i et nyt forslag klima- og socialpolitik sammen. Højere energiafgifter skal finansiere satspuljen til sociale forbedringer, så overførselsindkomster ikke sakker mere bagud.

"En femmer om måneden pr. voksen dansker. Det er prisen for, at pensionister, arbejdsløse og andre på overførselsindkomster ikke længere skal sakke bagud i forhold til alle andre borgere med lønindkomster. Danmarks samlede CO2-udslip vil mindskes med omkring 1 mio. ton i forhold til i dag," skriver SF på sin hjemmeside om oplægget.

Omdrejningspunktet er altså umiddelbart miljøafgifter, og det er ikke en mærkesag for Dansk Folkeparti, der derfor følger regeringen.

Velfærdsminister Karen Jespersen (V) har i forbindelse med årets satspuljeaftale blankt afvist at ændre grundlæggende på satspuljen, og stigende miljøafgifter kan ikke rummes i regeringens skattestop, når de ikke går til at sætte skatten ned.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00