Sociale indsatser kan være en god forretning

SOCIALØKONOMI: Slutevalueringen af Det Sociale Vækstprogram vidner om et stort vækstpotentiale hos de medvirkende socialøkonomiske virksomheder – både på både de økonomiske og de sociale bundlinjer.

Et cateringfirma drevet af kvinder med flygtninge- og indvandrerbaggrund, en IT-virksomhed, hvis medarbejdere har en autisme-diagnose og en stilladsvirksomhed, der ansætter tidligere indsatte. Det er bare nogle af de i alt 32 socialøkonomiske virksomheder, der i løbet af de seneste tre år har deltaget i Det Sociale Vækstprogram, hvis formål har været at styrke disse virksomheder gennem forretningsudvikling.

Nu viser resultaterne, at virksomhederne har haft en flot fremgang i perioden. 281 flere personer er kommet i uddannelse, job eller beskæftigelsesforløb via en af de 32 virksomheder, hvilket svarer til en stigning på 32 procent i forhold til antallet af ansatte før forløbet. Og samtidig beskriver udsatte personer i virksomhederne, at de har gennemgået en betydelig faglig og menneskelig udvikling, hvor både deres arbejdsevne, trivsel og livskvalitet er blevet styrket.

Begejstring hos ministeren
Vækstprogrammet er udført af den Sociale Kapitalfond efter opdrag fra Erhvervsministeriet, og nu hvor resultaterne er fremlagt, giver det anledning til stor begejstring hos den daværende erhvervsminister og nuværende beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen (V):

”Jeg har besøgt mange socialøkonomiske virksomheder og har med egne øjne set, hvordan de giver støtte til mennesker, der har komplekse udfordringer, og som står på kanten af arbejdsmarkedet. Virksomhederne er med til at styrke de menneskers livskvalitet og arbejdsevne – og giver dem mulighed for at være en del af arbejdsfællesskabet,” siger han og fortsætter:

Login