Socialt 'svanemærke' til civilt drevne rådgivningstilbud svæver i det uvisse. Fonde og partnere efterspørger ydelsen

RådgivningsDanmarks bevilling udløber efter i år. Både S, V og M mener dog, at organisationen fortsat skal have offentlig finansiering. 

Organisationen Danner yder blandt andet rådgivning til kvinder, som har været udsat for vold. De har for nyligt opnået akkreditering fra RådgivningsDanmark, og organisationen er varm fortaler for, at ordningen bevares af hensyn til de udsatte - brugerne, som henvender sig i en sårbar situation. 
Organisationen Danner yder blandt andet rådgivning til kvinder, som har været udsat for vold. De har for nyligt opnået akkreditering fra RådgivningsDanmark, og organisationen er varm fortaler for, at ordningen bevares af hensyn til de udsatte - brugerne, som henvender sig i en sårbar situation. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young BallenstedtMikala Satiya Rørbech

Hvis der hverken findes penge på finansloven eller SSA-reserven til RådgivningsDanmark, vil både fonde og andre partnere til civilsamfundsdrevne rådgivningstilbud miste en mulighed for at kontrollere kvaliteten på den indsats, de støtter eller henviser til.  

I sidste ende kan det gå ud over de udsatte mennesker, som har brug for rådgivning.

I følge RådgivningsDanmark sker det 800 gange om dagen. Så mange opkald får de mere end 70 medlemsorganisationer nemlig hver dag. Det skriver en række aktører i et fælles debatindlæg. 

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00