Støttepartier afviser ringere rettigheder for handicappede og socialt udsatte

ØKONOMIFORHANDLING: Flere penge er nødvendigt for at hjælpe kommunerne med at overholde budgetterne til socialt udsatte og handicappede. Det mener regeringens støttepartier, som afviser enhver svækkelse af borgernes rettigheder.

Udgifter til socialt udsatte og borgere med et handicap presser mange kommuners økonomi. Det diskuterer regeringen og KL løsninger på ved de verserende økonomiforhandlinger (<i>arkivfoto</i>).
Udgifter til socialt udsatte og borgere med et handicap presser mange kommuners økonomi. Det diskuterer regeringen og KL løsninger på ved de verserende økonomiforhandlinger (arkivfoto).Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der er i den grad også behov for bedre og mere fleksible rammer for tildeling af hjælp. Det har vi længe efterspurgt.

Jacob Bundsgaard (S) og Martin Damm (V)
KL's formandsskab

Finansminister Nicolai Wammen (S) må til pengepungen, når han skal hjælpe landets kommuner med at løse de udbredte problemer med at overholde budgetterne til folk med handicap og socialt udsatte børn og voksne.

Der kan i hvert fald ikke blive tale om at slække på borgernes rettigheder.

Det er det entydige budskab fra de partier, som danner regeringens parlamentariske grundlag i Folketinget.

Dokumentation

Evaluering af handicapområdet

Det såkaldte forståelsespapir mellem regeringen og dens parlamentariske støttepartier lægger op til en evaluering af handicapområdet:

Der skal være kvalitet og retssikkerhed i tilbuddene til mennesker med handicap og funktionsnedsættelser, og indsatsen skal være præget af en høj faglighed og den nødvendige specialisering.

En ny regering vil i samarbejde med relevante aktører gennemføre en evaluering af den nuværende planlægning og organisering af handicapområdet med henblik på at styrke indsatsen, den nationale vidensdeling og sikre den mest hensigtsmæssige opgavefordeling
mellem kommuner og regioner.

En ny regering vil også tage initiativ til, at unge med et handicap eller en funktionsnedsættelse får bedre muligheder for at tage en uddannelse.

Kilde: Politisk forståelse mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024