Svindelmistænkte Britta Nielsen er blevet anholdt

SVINDELSAG: Den 64-årige Britta Nielsen, der er mistænkt for millionsvindel i Socialstyrelsen, er mandag blevet anholdt i Sydafrika.

Efter knap en måneds flugt er den 64-årige hovedmistænke i den omfattende svindelsag i Socialstyrelsen, Britta Nielsen, blevet anholdt.

Det oplyser Bagmandspolitiet i en pressemeddelelse.

Anholdelsen fandt sted i en lejlighed i den sydlige del af Johannesburg i Sydafrika klokken 5.30 dansk tid.

"Flugten er forbi. Den hovedmistænkte er anholdt. Det er resultatet af et målrettet internationalt samarbejde mellem SØIK og en række internationale myndigheder. Der er nu håb for, at vi kan få en endelig opklaring - og få svar på, hvor resten af de forsvundne millioner er," siger politiinspektør Thomas Anderskov Riis i pressemeddelelsen,

Britta Nielsen har været efterlyst internationalt, da hun er under mistanke for at svindlet sig til mindst 111 millioner kroner, som hun har taget fra satspuljen.

Næste skridt bliver nu, at Danmark vil indgive en officiel udleveringsanmodning til Sydafrika, således at Britta Nielsen kan blive retsforfulgt hjemme i Danmark. 

Børne- og socialminister Mai Mercado har reageret på anholdelsen på Twitter, hvor hun glæder sig over, at Britta Nielsen er blevet pågrebet.

Torsdag kunne Bagmandspolitiet også offentliggøre, at det var lykkedes for sydafrikansk politi at anholde en mand, der også er mistænkt i svindelsagen.

 

Forrige artikel Mercado og S om fremtidens satspulje: Større puljer og færre dryp Mercado og S om fremtidens satspulje: Større puljer og færre dryp Næste artikel Fra fond til forsker: Millionbeløb til førstegangsforældre og midler til nyt biomolekylært udstyr Fra fond til forsker: Millionbeløb til førstegangsforældre og midler til nyt biomolekylært udstyr