Syrisk gymnasieelev til Martin Henriksen: I har selv eksperimenteret med børnene

REPLIK: Martin Henriksen mener, at regeringen eksperimenterer med børnene under genåbningen. Han glemmer, at Dansk Folkeparti har eksperimenteret med børnene på Sjælsmark, skriver gymnasieelev.

Af Rahima Abdullah
Gymnasieelev, der flygtede fra Syrien til Danmark i 2015

Kære Martin Henriksen

I Altinget reagerede du på regeringens beslutning om at åbne Danmark op for børnene. Du mener ikke, at regeringen skal eksperimentere med børnene, hvilket jeg kun kan være enig med dig i.

Jeg citerer dig: "Børnene er vores fremtid. Børnene er de mest uskyldige, og de mindste børn skal så vidt muligt skærmes fra verdens voksne problemer."

Det er et fantastisk citat at læse, og det kan jeg kun være enig med dig i.

Men jeg havde savnet at høre det fra din mund, dengang du fik at vide, at 61 procent af børnene på Udrejsecenter Sjælsmark har det psykisk svært på grund af de vilkår, som de lever under på udrejsecentret ifølge Røde Kors' rapport.

Dengang overlod du ansvaret til forældrene. Du sagde ifølge Avisen.dk, at "vi skal huske på, at det er forældrene, som har truffet et valg på vegne af deres børn. Desværre er det sådan, at træffer forældre dårlige beslutninger og valg, så går det ud over børnene".

Når det handler om børnene på Sjælsmark, har du det godt med, at de skal betale prisen for de voksnes beslutninger. Jeg skriver dette for at minde dig om, at de, der bor på Sjælsmark, er også uskyldige børn, som skal skærmes fra verdens voksne problemer.

Jeres parti har accepteret, at børnene skal bo på Udrejsecenter Sjælsmark i mange år under hårde livsvilkår. Du har selv besøgt Sjælsmark, og du har anerkendt, at du godt kunne se, at det ikke er optimale forhold for børn at vokse op under.

Men du mente alligevel, at det var forældrenes ansvar, som om det ikke var et politisk valg at sætte dem ind i Sjælsmark Kaserne.

Eksperimenterer selv med børnene 
I har brugt børnene på Sjælsmark i jeres eksperiment og i jeres politisk kamp.

Hvis man gør forholdene dårligere for dem i udsendelsesposition, sådan at de får færre rettigheder og penge, meldepligt og kostordninger, så håber man på flere udrejser. Er det ikke et eksperiment?

Din partifælle Kenneth Kristensen Berth sagde på åben skærm: "Man bliver nødt til at gøre livet så surt for dem, så de tager hjem."

Jeres eksperiment handlede om at sætte børnene under hårde vilkår, så man kunne undersøge, hvor mange af deres forældre der vil rejse hjem for at tage deres børn væk fra dette eksperiment.

I brugte børnene for at kunne komme frem til de metoder, der virker bedst til at udvise udlændinge.

Jeg er glad for, at du, Martin Henriksen, anerkender, at børn skal skærmes fra verdens voksne problemer, men jeg håber, at din udtalelse en dag vil gælde for alle verdens børn.  

Forrige artikel Aktører: Omfattende rengøring under krisen kræver rigtige penge Aktører: Omfattende rengøring under krisen kræver rigtige penge Næste artikel Ngo: Der er behov for hjælpepakker til samfundets allermest udsatte Ngo: Der er behov for hjælpepakker til samfundets allermest udsatte
Støttepartier efterlyser bedre retssikkerhed i Barnets Lov

Støttepartier efterlyser bedre retssikkerhed i Barnets Lov

UDSPIL: EL, R og SF ser positivt på regeringens forslag om at sænke alderskravet for børns ret til partshøring i anbringelsessager fra 12 til 10 år. Men partierne savner svar på, hvordan regeringens forslag til at sikre anbragte børn flere rettigheder skal sikres i praksis.