Tre kvinder rykker ind på prominente FN-poster

Nigerias miljøminister, Amina Mohammed, skal være FN's nye vicegeneralsekretær, brasilianeren Maria Luiza Viotti bliver generalsekretærens nye stabschef, og sydkoreaneren Kyung-wha Kang sætter sig på posten som hans særlige rådgiver. 

Line Jenvall

Nigeria, Basilien og Sydkorea har leveret arvtagerne til tre stillinger omkring den nyudnævnte generalsekretær, António Guterres.

Posten som vicegeneraldirektør er gået til Amina Mohammed, som er miljøminister i Nigeria, Maria Luiza Viotti fra Brasilien er udnævnt til stabschef, og sydkoreaneren Kyung-wha Kangs bliver særlig rådgiver for António Guterres i politiske spørgsmål, skriver Globalnyt.

"Jeg er glad for at kunne regne med en indsats fra disse tre yderst kompetente kvinder, som jeg har valgt på grund af deres stærke baggrunde i globale anliggender, udvikling, diplomati, menneskerettigheder og humanitær indsats," sagde generalsekretæren ifølge Globalnyt til UN News inden sin tiltræden med tilføjelsen, at det er et skridt i retning af hans personlige målsætning om større ligestilling mellem kønnene og geografisk spredning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00