Ugens embedsmand: Malene Damslund Fiala sikrer indkvartering for ukrainske flygtninge

Som souschef i Kontoret for Økonomi og Indkvartering hos Udlændingestyrelsen har Malene Damslund Fiala ansvar for bygningerne til fordrevne ukrainere. Det er et anderledes og mere mediebevågent område end hos Rigsrevisionen, hvor hun kommer fra.

Efter at være skiftet fra Rigsrevisionen til Udlændingestyrelsen har jeg fået en større diversitet og tværfaglighed i opgaverne, siger Malene Damslund Fiala.
Efter at være skiftet fra Rigsrevisionen til Udlændingestyrelsen har jeg fået en større diversitet og tværfaglighed i opgaverne, siger Malene Damslund Fiala. Foto: Privatfoto
Andreas Esbjørnsen

Særligt to opgaver kommer til at dominere hele 2022, en på hvert af mine primære ansvarsområder, der er henholdsvis udbud og indkøb i styrelsen og bygninger på asylindkvarteringsområdet.

Forårets store opgave med at finde midlertidig indkvartering til fordrevne fra Ukraine fylder fortsat meget, da der er mange forhold, der skal følges op på – kontrakter, inventar, brandforhold og lignende.

Sideløbende med forårets indkvarteringsopgave afsluttede vi udbud af tolkeydelser på vegne af ministeriet. Her skal vi nu i gang med implementeringsprocessen, hvor mit kontor har koordineringsansvaret i forhold til leverandørerne.