Ugens profil: Dårligere adgang til motion forkorter levetiden for mennesker med udviklingshandicap

Hvis mennesker med udviklingshandicap får bedre adgang til at motionere i et godt træningsmiljø, kan der på den lange bane spares mange midler – både på det psykologiske, sociale og det sundhedsmæssige område, mener formand for Parasport Danmark.

Andelen af mennesker med handicap eller særlige behov, der er aktive i en idrætsforening, er slet ikke er på niveau med den øvrige befolkning, mener John Petersson.<br>
Andelen af mennesker med handicap eller særlige behov, der er aktive i en idrætsforening, er slet ikke er på niveau med den øvrige befolkning, mener John Petersson.
Foto: Lasse Lagoni
Lærke Møller Hansen

Dårligere adgang til motion, bevægelse og idrætsfællesskaber.

Det er faktorer, der kan være med til at mindske levetiden for personer med udviklingshandicap, som i gennemsnit lever 20 år kortere end den resterende del af befolkningen.

Hvis alle har gode muligheder for at komme ud at motionere i et godt træningsmiljø, kan vi på den lange bane spare mange midler.

John Petersson
Formand, Parasport Danmark

Sådan lyder meldingen fra formand i Parasport Danmark, John Petersson. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024