Vivi Kier slået hjem på Fyn

VALG: Den måske kommende socialminister, Mette Frederiksen (S), blev valgets topscorer blandt Folketingets socialordførere, mens Vivi Kier (K) må sige farvel til Folketinget. Se de nye ordførere.
Kasper FrandsenOle Nikolaj Møbjerg Toft

Sidste torsdag sluttede tre ugers valgkamp, og stemmerne er blevet talt op. Og de politikere, der de sidste mange år har tegnet deres partiers socialpolitik udadtil, klarede for de flestes vedkommende frisag og får lov til at tage endnu en tørn i Folketinget.

På forhånd havde Enhedslistens Line Barfod og De Radikales Anne Marie Geisler Andersen frivilligt valgt ikke at genopstille ved folketingsvalget. Det var kun De Konservatives socialordfører, Vivi Kier, der måtte sluge den bitre pille ikke at blive genvalgt.

Modsat de fleste andre partier har Enhedslisten fordelt ordførerskaberne mellem sig. Ordførerskabet bliver delt i tre. Fagforeningensmanden Finn Sørensen har det overordnede sociale områder samt ordførerskabet for social dumping. Den jurauddannede Pernille Skipper skal tage sig af det, partiet kalder det sociale specialområde, mens kollegaen Stine Brix, der studerer medicin, skal udtale sig om handicappolitik, psykiatri og sundhed.

Også i Liberal Alliance kan der nu sættes navn på den nye socialordfører. Det blev til et genvalg til Simon Emil Ammitzbøl, der fik 6.132 personlige stemmer i Københavns Storkreds - Liberal Alliances socialordførerpost er dog givet videre til tidligere plejehjemsleder Thyra Frank, der får debut i Folketinget.

0:000:00