S vinder stadig på sundhed

ANALYSE: Kun 22 procent vil helst have en borgerlig sundhedsminister, mens 54 procent foretrækker en socialdemokrat. Det er tal, der gør ondt på Venstre.

Socialdemokraterne har et kæmpemæssigt forspring på tre af de fire politikområder, der optager vælgerne mest. Såvel i forhold til klima/miljø, sundhed og socialpolitik foretrækker vælgerne i stort tal en socialdemokratisk regering frem for en borgerlig. Kun når det gælder udlændinge, er der lidt flere, der vil have de borgerlige til at styre området.

Det er det nedslående facit for regeringspartierne, når man nærstuderer en ny Norstat-måling udført for Altinget og Jyllands-Posten. Her er svarpersonerne blevet bedt om at fortælle, om de helst ser en borgerlig regering eller en socialdemokratisk ledet regering til at håndtere de forskellige politikområder.

Mislykket strategi
Det må især give anledning til dyb bekymring hos statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at socialdemokraterne har en knusende føring på det spørgsmål, der optager vælgerne allermest, nemlig klima og miljø. Her foretrækker 50 procent en S-ledet regering, mens kun 22 ønsker en borgerlig.

Login