Stolen er varm under flere i Sundhedsudvalget

Professor Søren Risbjerg Thomsen beregner - på baggrund af sit vejede snit af meningsmålingerne fra november - hvor mandaterne falder, hvis der var valg nu. Altinget vurderer hvem i Folketingets Sundhedsudvalg, der bliver. Og hvem der ryger. Herunder Socialdemokraternes sundhedsordfører.
Gitte Madsen
Fakta
Det er primært kilder lokalt og nationalt i og omkring partierne, kandidaternes egen profilering og fremtoning samt tidligere stemmetal og valgresultater, der ligger til grund for Altingets vurderinger.

Kilde: Altinget
Socialdemokraternes dalende popularitet i den danske befolkning sender Socialdemokraternes ordfører i Sundhedsudvalget Sophie Hæstorp Andersen ud af Folketinget, hvis der var valg nu.

Det viser den seneste analyse af, hvem der er stemt inde og ude af Sundhedsudvalget, som Altinget har lavet på baggrund af professor Søren Risbjerg Thomsen vejede snit af meningsmålingerne fra november.

Fire af medlemmerne og to suppleanter ville ikke længere befinde sig i udvalgets mødelokale.

I Vestre Storkreds ser det ud til, at Socialdemokraterne mister et af partiets to mandater - ikke til Fogh-lejren, men derimod SF.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00