Interview for journalister - og deres ofre

Ny interviewbog er skrevet til journalister, men også erhvervslivets topfolk og folkevalgte vil have gavn af at læse den, hvis de vil nå deres mål ved en solid optræden i det offentlige rum. Kurt Strand tager os ind bag studiekulisserne
Claus IversenRasmus Nielsen

Jo mere trænet og professionel en interviewperson er, desto større er risikoen for, at hun vil forsøge at afværge eller begrænse briefingen.

Kurt Strand
Dr.dk/profilen, Altinget.dk
Interviewet i tv, radio og i bogstav er den bro, der forbinder politikeren og journalisten. Det baner vej til vælgerne. Derfor må politikere kende til denne vigtige arbejdsmetode blandt mediefolk.

DR-Profilens Kurt Strand har udgivet sin anden bog om emnet med titlen "Interview for journalister. Spørgeteknik, skarpvinkling og struktur." Den virker mere eftertænksom og ærlig i forhold til den nu seks år gamle "Spørg Bedre" fra dengang, Kurt Strand endnu var ny vært på det direkte tv-interviewprogram.

Forfatteren inviterer enhver journalist ind i bogens målgruppe. Han kunne såmænd have udvidet kredsen endnu mere, nemlig til den kreds, Strand konsekvent benævner "interviewpersonen".

For mener man en politisk karriere alvorligt, må man mestre interviewet lige så meget som de ambitiøse journalister, for hvem spørgsmål-svar er det vigtigste instrument i den journalistiske værktøjskasse. Ligeledes kommer embedsmænd og medierådgivere stadigt hyppigere ud for at skulle afgive informationer i research interviews.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00