Snifning af lightergas

31/5-06: Sker der ikke for lidt på området vedr. unges snifning af lightergas, spørger Karin Nødgaard (DF) bl.a.
Dokumentation
Spørger: Karin Nødgaard (DF)

Spørgsmål S 5233: Gør det ikke indtryk på ministeren, når man i BT den 27. februar 2006 kan læse en fars spørgsmål om, hvorfor det skal gå galt, før nogen griber ind, når sønnen er blevet stærkt forbrændt på grund af en gaseksplosion, og får det ikke ministeren til at konkludere, at der er sket for lidt i det forebyggende arbejde indtil nu, og at der bør tages nye tiltag på området, f.eks. at tilsætte et ildelugtende stof til lightergas?

Begrundelse: Ingen.

Spørgsmål S 5235: Hvorledes forholder ministeren sig til, at en specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen i BT den 2. marts 2006 udtaler, at det ikke er en forebyggelsesmæssig løsning at tilsætte et ildelugtende stof til lightergas, og at det bare vil skubbe misbrugerne ud i at sniffe andre ting, når ministeren tidligere har nævnt, at det forebyggende arbejde og oplysningskampagner er meget væsentlige og vejen til at forhindre unge i at sniffe lightergas, og er det ikke ministerens holdning, at ethvert lille skridt fremad er et skridt i den rigtige retning?

Begrundelse: Ingen.

Spørgsmål S 5237: Idet ministeren udtaler i BT den 1. marts 2006, at ministeren ikke har ansvaret for produktregulering og dermed kaster ansvaret over i Økonomi- og Erhvervsministeriet for så vidt angår spørgsmålet om at tilsætte et ildelugtende stof til lightergas for at forhindre det attraktive i at erhverve sig lightergasflasker til snifning, mener ministeren da ikke, at ministeren har en forpligtelse til at påtage sig et sundhedsfagligt ansvar, når der jævnligt i pressen kan læses og høres om alvorlige ulykker og dødsfald blandt danske unge mennesker?

Begrundelse: Ingen.

Spørgsmål S 5238: Idet ministeren i spørgetimen den 28. februar 2006 tilkendegav, at ministeren ikke umiddelbart kunne overskue rationalet i, at der tilføjes små lightergasflasker et ildelugtende stof for at forhindre unge i at sniffe, men at ministeren gerne ville vende tilbage hertil efter at have undersøgt det nærmere via en forespørgsel til Sundhedsstyrelsen vil ministeren så oplyse, hvad der er kommet ud af denne undersøgelse?

Begrundelse: Ingen.

Spørgsmål S 52340: Idet ministeren i et svar til MF Tove Videbæk den 9. april 2003 udtaler, at der tidligt bør tages hånd om de unge, som har misbrugsproblemer af den ene eller anden art og tilrettelægges en forebyggende indsats og gribes ind, når problemerne viser sig, hvorledes synes ministeren så dette forløb har været de seneste godt tre år, når det er en kendsgerning, at 8 pct. af 9. klasses elever prøver at sniffe, og at der det seneste år er sket flere alvorlige ulykker og dødsfald forårsaget af snifning, samt at det er børn helt ned til 10-12 års alderen, der sniffer lightergas?

Begrundelse: Ingen.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00