Fogh: Danskerne har krav på sygehuse i verdensklasse

ÅBNING: Statsminister Anders Fogh Rasmussen mener, at verdens højeste skat giver danskerne krav på et sundhedsvæsen i verdensklasse.
Maria Dalby

Men vi kan og skal gøre det bedre. For vi betaler verdens højeste skat. Så har vi også krav på sygehuse i verdensklasse.

Anders Fogh Rasmussen
Statsminister
Statsministerens åbningstale handlede igen i år også om sundhed. Han sagde blandt andet, at sygehusene gennemfører 130.000 flere operationer om året end for syv år siden.

"Men vi kan og skal gøre det bedre. For vi betaler verdens højeste skat. Så har vi også krav på sygehuse i verdensklasse."

Derefter opridsede han, hvad regeringen ønskede at fokusere på i det følgende folketingsår.

"Regeringen vil tage en række initiativer for at sikre fortsat fremgang på sygehusene:

Vi vil nedbringe ventelisterne. Strejken i foråret ramte patienterne. 375.000 behandlinger blev aflyst. Ventelisterne eksploderede. Den pukkel skal afvikles igen. Vi vil følge afviklingen i ventetiderne måned for måned, region for region.

Vi vil sikre det frie sygehusvalg. Det frie sygehusvalg er midlertidigt sat på standby som følge af konflikten. Vi indfører det automatisk igen med virkning fra 1. juli 2009. Det frie valg har været en afgørende drivkraft for at øge aktiviteten på sygehusene. Og det frie valg, hvor pengene følger patienten, har sikret et socialt retfærdigt frit valg. Et frit valg for alle - uanset pengepungens størrelse.

Vi vil tiltrække mere arbejdskraft. Vi vil tiltrække kvalificeret sundhedspersonale fra udlandet. Vi vil udnytte de nye muligheder for øget arbejdstid i de offentlige overenskomster. Og vi vil sætte turbo på initiativer, som kan fremme fleksible uddannelser og fleksibel arbejdsdeling inden for sundhedsvæsenet.

0:000:00