KL har solgt KMD A/S til ATP og kapitalfond

KMD: KL har solgt KMD A/S for to milliarder kroner ekskl. ejendomme til ATP og kapitalfonden EQT.
Rasmus Nielsen
Fakta

Fakta om EQT og ATP

EQT er en af Europas førende kapitalfonde. EQT har gennem de seneste 12 år foretaget 8 investeringer i Danmark. Nogle af de seneste investeringer i Danmark inkluderer ISS (maj 2005), BTX (maj 2005) og Dako (maj 2007). Til dato har den gennemsnitlige årlige omsætningsvækst i EQT's danske investeringer været 15% mens antallet af medarbejdere årligt er vokset med 14%.

ATP administrerer 4,4 millioner medlemmers pensionsopsparinger og er en af Europas største pensionsinvestorer. Pensionsformuen, der er på cirka 375 milliarder kroner, forvaltes af ATP's investeringsafdeling. Målet med ATP's investeringer er at fastholde og forøge pensionernes købekraft mest muligt. ATP administrerer en række ordninger for Folketinget og arbejdsmarkedets parter - for eksempel Feriekonto og Lønmodtagernes Garantifond.


Kilde: KL
KL indgik sent mandag aften en aftale med kapitalfonden EQT og ATP om salg af KMD A/S. Salget gennemføres, når de nødvendige godkendelser foreligger.

"Vi har i salgsprocessen haft et stærkt fokus på at finde den rigtige køber, som vil være det mest optimale match både for kommunerne, for virksomheden og dens medarbejdere. Det mener jeg er lykkedes," siger KL's formand, borgmester Erik Fabrin (V) i en pressemeddelelse.

"KMD har haft en central placering i udviklingen af et stærkt kommunestyre. Og samtidig har virksomheden i en årrække været inde i en positiv udvikling. Æren herfor tilkommer i høj grad KMD's dygtige og engagerede ledelse og medarbejdere, som vi i kommunerne skylder stor tak," siger KL's næstformand Anker Boye (S). 

"Med EQT og ATP som ejere vil virksomheden og dens medarbejdere få markant bedre muligheder for at vokse og hente nye markedsandele uden for den kommunale verden. For kommunerne vil salget på sigt kunne medvirke til en stærkere konkurrence på det kommunale it-marked - og vil kunne styrke mulighederne for at få effektiv it til konkurrencedygtige priser," tilføjer KL's formand Erik Fabrin.

0:000:00