Partier tilfredse med bred sundhedsaftale

KORT NYT: Regeringen, DF, R og NA har indgået aftale på sundhedsområdet om bl.a. vacciner og hjertepatienter.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt er tilfreds med, at hendes parti sammen med regeringen, Det Radikale Venstre og Ny Alliance i dag har indgået et forlig om nye initiativer på sundhedsområdet, som blandt andet omfatter gratis livmoderhalskræftvacciner og en permanent indførelse af pneumokok-vacciner, og som samtidig reducerer ventetiden og etablerer særlige pakkeforløb for hjertepatienter.

"For Dansk Folkeparti har det særligt været afgørende at få vaccinationerne mod livmoderhalskræft integreret i børnevaccinationsprogrammet, så der ikke længere skal betales for disse vaccinationer. Vaccinationsprogrammet påbegyndes den 1. januar 2009, men for årgangene 93-95, som ellers ikke var omfattet af ordningen, gennemføres et såkaldt catch-up-program allerede fra 1. oktober i år," siger Liselott Blixt i en pressemeddelelse.

"Lige så afgørende har det været, at hjertepatienterne sikres et trygt og effektivt behandlingsforløb uden unødig ventetid i forbindelse med behandlinger. Der etableres derfor pakkeforløb for hjertepatienter på linje med dem, vi allerede kender fra kræftområdet. Det betyder klare tidsfrister for udredning og behandling for hver af de livstruende hjertesygdomme samt øget sammenhæng," siger Liselott Blixt.

0:000:00