Sundhed kan stadig skille Folketinget

NYHED: Villy Søvndal førte an i debatten om det danske sundhedsvæsen under Folketingets afslutningsdebat.
Afslutningsdebatten handlede i høj grad om fremtidens sundhedsvæsen.
Afslutningsdebatten handlede i høj grad om fremtidens sundhedsvæsen.Foto: Henrik/Altinget.dk
Maria Dalby

Vores bekymring er, at 80 pct. af alle indlægges akut. De har ikke noget frit valg. Der er ofte ældre medicinske patienter. Derfor er den virkelige risiko, at de afdelinger udsultes. Derfor er jeg bekymret for det ideologiske projekt, som V og K har gang i.

Villy Søvndal
Formand for SF
Afslutningsdebatten i Folketinget stod onsdag i strejkens skygge, til trods for at regeringen lagde vægt på, at den ikke ville blande sig i den igangværende konflikt. Det danske sundhedsvæsen blev debatteret med stor iver, og selvom de fleste var enige om, at det danske sundhedsvæsen skal være i verdensklasse, så var de ikke enige om hvordan.

SF's formand Villy Søvndal mente, at det var på tide, at man fik ligeløn og stoppede opdeling af det danske sundhedsvæsen i en privat og offentlig sektor.

"Undergravningen af det fælles sundhedsvæsen - med fri og lige adgang for alle - vil fortsætte. Flugten til privathospitalerne vil fortsætte. Det er resultatet af regeringens politik. For SF er det afgørende, at vi har et sygehusvæsen i verdensklasse, hvor der er fri og lige adgang for alle. Det skal ikke være sådan, at det er størrelsen på pengepungen, der bestemmer hvilken behandling man får, hvis helbredet svigter eller ulykken rammer."

Men det mente Charlotte Dyremose (K) ikke hang sammen.

"Vi har jo netop sikret lige adgang til sundhedsvæsnet for alle ved at give dem det udvidede frie sygehusvalg. Det undrer mig, at SF ikke er med i den aftale, for den giver jo sikkerhed for, at alle bliver behandlet hurtigt."

0:000:00