Minister: Privat DRG er for høj

DRG-TAKST: Under et samråd onsdag indrømmede sundhedsministeren, at den private DRG-takst er sat for højt. Men han vil gøre arbejdet ordentligt. Derfor kommer ny takst først på plads til januar.
Foto: Rasmus Flindt/Altinget.dk
Maria Dalby

I overdramatiserer problemet. 294 sygeplejersker er fuldtidsbeskæftigede i det private, 90 er deltidsbeskæftigede. Det svarer til en procent af det samlede antal sygeplejersker. I gør de private til syndebuk. Jeg vil ikke afskaffe det frie valg, og jeg er træt af det ideologiske korstog mod alt privat.

Jakob Axel Nielsen
Sundhedsminister
Egentlig skulle samrådet i Folketingets Sundhedsudvalg onsdag handle om ventelisterne for hjertepatienter, men det kom til at handle om meget andet. Især om DRG-taksterne for sygehusbehandlinger.

Sundhedsministeren understregede flere gange, at han ikke var interesseret i at trække det frie valg tilbage, men at der var grund til at se på DRG-taksterne til det private.

"Jeg synes også, DRG-taksten til de private er for høj," sagde Jakob Axel Nielsen (K).

Dermed taler han imod den takst, som tidligere sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fastsatte til 95 pct., da Danske Regioner ikke kunne blive enig med privathospitalerne.

Ny takst til januar
Han lovede, at udvalgsarbejdet med en ny DRG-takst ville være færdigt i begyndelsen af det nye år. Socialdemokraterne mente, at en ny takst på 70 pct. ville være passende, men den diskussion ønskede ministeren ikke at gå ind i.

"I kritiserer min forgænger for at beslutte taksten for hurtigt, og nu kritiserer i mig for at ville gøre arbejdet grundigt," sagde Jakob Axel Nielsen.

Dokumentation
  SF's forslag:

Forslag til folketingsbeslutning

om lige behandling af private og offentlige sygehuse

Folketinget opfordrer regeringen til inden 1. januar 2009 at fremlægge lovforslag og eller indgå aftaler, der stopper favoriseringen af private sygehuse og sikrer ligebehandling af offentlige og private sygehuse på bl.a. takstområdet og i forpligtelser til uddannelse af sundhedspersonale.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00