Aalborg Universitet vil uddanne læger

UDDANNELSE: Lægemangel betyder, at Aalborg Universitet vil oprette en lægeuddannelse. S vil have hurtig udmelding fra minister.
Rasmus Prehn (S) vil have videnskabsministeren til at indskærpe behovet for ny lægeuddannelse på Aalborg Universitet over for Akkrediteringsrådet.
Rasmus Prehn (S) vil have videnskabsministeren til at indskærpe behovet for ny lægeuddannelse på Aalborg Universitet over for Akkrediteringsrådet.Foto: ft.dk
Uffe Laursen

Vi har jo akut lægemangel i Nordjylland, og derfor mener jeg, at Helge Sander bør sende et signal til Akkrediteringsrådet...

Rasmus Prehn (S)
Medlem af Videnskabsudvalget
Der er lægemangel i Nordjylland. Det er en af begrundelserne for, at Aalborg Universitet (AAU) i øjeblikket er ved at lægge sidste hånd på en ansøgning til Videnskabsministeriet om at få lov til at etablere en lægeuddannelse på benene.

"Vi har lægemangel både på sygehusene og blandt de privatpraktiserende, og det er et problem at få læger i turnus til området selv fra Aarhus Universitet. Desuden har vi opbygget et stærkt område inden for sundhedsteknologi, som vi også har problemer med at rekruttere medicinere til, så derfor vil vi gerne selv uddanne dem," siger Egon Toft, professor og prodekan for sundhed på fakulteterne for Ingeniør, Natur- og Sundhedsvidenskab.

Har forsøgt før
Sidst AAU søgte om tilladelse var for cirka tre år siden. Dengang trak man dog ansøgningen tilbage, dels fordi man fik tilbudt en bachelorudannelse i Industriel Medicin, og dels fordi der ikke var et tilstrækkeligt medicinsk fagligt miljø på universitet.

"Men det har vi fået opbygget nu," siger Egon Toft og fortæller, at målet er at lave en klynge inden for medico-teknisk klynge lige som man tidligere har haft held til at etableret en klynge inden for forskning og udvikling i mobilteknologi.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00