S: Ulydige regioner har levet op til regeringens valgløfter

SYGEHUS-STRUKTUR: Oppositionen forstår ikke, at regeringen kan være overrasket over, at regionerne har kritiseret Erik Juhl-udvalgets anbefalinger. K beskylder R og S for at løbe fra aftale.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Regionernes planer er derimod fint i overensstemmelse med de valgløfter, som statsministeren kom med ved seneste valg. 90 mia. lød beløbet på, og der blev lovet enestuer og nybygning ved halvdelen af hospitalsbyggeriet.

Jens Peter Vernersen
Sundhedsordfører (S)

Socialdemokraterne tager nu de regioner i forsvar, som ikke har fulgt Sundhedsstyrelsens retningslinjer for en ny sygehusstruktur.

Flere regioner, men især Region Sjælland, fik langtfra alle deres ønsker opfyldt, da Erik Juhl-udvalget før jul - på baggrund af Sundhedsstyrelsens anbefalinger - kom med indstillinger til, hvilke regioners sygehusprojekter skal have del i de første 15 af de i alt 25 mia. kr. til nye sygehuse.

Ifølge sundhedsordfører Jens Peter Vernersen (S) er det ganske indlysende, at regioner i større og mindre omfang ikke har fulgt retningslinjerne for en ny sygehusstruktur.

0:000:00