Venstre går imod vælgernes ønske om sund moms

SUND MOMS: Et flertal af danskerne ønsker at indføre en sund moms, men regeringspartiet Venstre afviser idéen.
Venstres sundhedsordfører Birgitte Josefsen mener ikke, at der er behov for en sund moms.
Venstres sundhedsordfører Birgitte Josefsen mener ikke, at der er behov for en sund moms.Foto: Venstre.dk

Et flertal af den danske befolkning ønsker at indføre en sund moms, dvs. en differentieret moms på fødevarer. Dette skulle gøre de sunde varer billigere sammenlignet med de usunde. Hele 83 procent af befolkningen støtter et sådant tiltag, og kun 12 procent af befolkningen er direkte imod indførelsen af en differentieret moms, viser en ny Gallup-måling, som er blevet foretaget for Berlingske Tidende.

Forebyggelseskommisionen arbejder lige nu på en analyse af fordele og ulemper ved en sund moms, men statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) afviser allerede nu, at en differentieret moms vil blive aktuel, skriver Jyllands-Posten. Blandt Foghs egne vælgere er tilslutningen til en differentieret moms også ganske markant, idet hele 80 procent af venstrevælgerne går ind for idéen. Alligevel er venstrepolitikerne ikke begejstrede.

"Jeg synes, man skal holde sig til, hvordan sundhedstilstanden er i de lande, hvor man har differentieret moms. De knokler løs med de samme opgaver som vi, og de har ikke haft nogen effekt," siger Venstres sundhedsordfører Birgitte Josefsen til Jyllands-Posten.

0:000:00