V: Mere systematik i behandling af medicinske patienter

SUNDHEDSPOLITIK: Venstre kræver i et nyt udspil, at patienterne får en plan, når de indlægges. Tag forslaget med i forhandlingerne om finansloven, foreslår Ældre Sagen.

De ældre medicinske patienter skal have en bedre behandling. De skal have en plan over behandling og det videre forløb, umiddelbart efter at de indlægges, fremgår det af et nyt sundhedsudspil fra Venstres folketingsgruppe: "20 skridt på vejen mod bedre sundhed". Tre af de 20 punkter fokuserer på de medicinske patienter.

Venstre ser det som et tegn på dårlig kvalitet, at omkring halvdelen af patienterne genindlægges inden for seks måneder. Patienter, der fejler flere ting på én gang, kommer let i klemme mellem lægernes mange specialer. Og endelig ligger der på sygehusene patienter, som blot venter. De venter på, at den regionale sygehusvæsen og den kommunale hjemmepleje får snakket sammen om deres udskrivning.

Sammenhængen i det enkelte patientforløb skal ifølge Venstre øges ved at ansætte kommunale visitatorer direkte på sygehusene. De skal sørge for, at f.eks. genoptræning eller hjemmehjælp er på plads, når patienten skal hjem.

0:000:00