Politikere roser lægeforenings forslag om udredningsgaranti

GARANTI: Både V og DF er positive over for Lægeforeningens forslag om en garanti om sygdomsudredning ingen 30 dage. Men behandlingsgarantien på en måned skal genindføres alligevel, slår de fast.
Foto: Colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

En udredningsgaranti lyder som et spændende måde at øge kvaliteten i sundhedsvæsnet på. Hvis det viser sig at blive meget dyrt, kan vi måske starte med udredningsgaranti for nogle sygdomme, sådan som man har gjort med de livstruende sygdomme.

Birgitte Josefsen
Sundhedsordfører (V)
Fakta

Lægernes forslag om en udredningsgaranti på 30 dage:

Garantien skal gælde for de patienter, der ikke er omfattet af en kræft- eller hjertepakke. Eksempel: Lægen har en mistanke om en diskusprolaps. Den praktiserende læge skal have mulighed for at sende denne patient direkte til en CT- eller MR-skanning.

En måned er den maksimale tid, en patient skal vente på udredning.

Eller kortere, hvis:

  • Patienten har store smerter, eller psykosociale forhold taler for det.
  • Har lægen mistanke om, at patienten fejler noget alvorligt, skal udredningen ske med det samme.

Kilde: Ugeskrift For Læger

Erstat den 30 dages behandlingsgaranti med en udredningsgaranti. Efter udredning, send da patienter til behandling efter, hvor alvorlig sygdommen er, i stedet for en fast garanti på maks. 30 dage.

Det er essensen af Lægeforeningens seneste forslag til regeringen om at droppe genindførelsen af behandlingsgarantien på en måned. Det er planen, at 30-dages-garantien genindføres 1. juli.

V: God ide men...
Regeringen og Dansk Folkeparti har gentagne gange afvist at erstatte behandlingsgarantien med en 1 til 3 måneders variabel garanti, som regionerne har forslået, eller forlænge garantien til to måneder, som både sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen og Socialdemokraterne har foreslået.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00