DI: Man kan ikke forbyde GDA

GDA: Dansk Industri advarer imod den beretning, som Fødevareudvalget har planer om at vedtage onsdag. Den vil have alvorlige konsekvenser, lyder det.
Ida Skytte

Danske forbrugere risikerer at blive stillet ringere, når fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) skal forhandle de kommende fælles regler for mærkning af fødevarer.

Det siger Dansk Industri, dagen før et flertal i Folketinget uden om regeringen onsdag formentlig vil pålægge ministeren at arbejde for, at GDA-mærket skal tages ud af forslaget om de kommende mærkningsregler.

"Vi ønsker, at GDA skal forblive inde i forslaget og være en del af de kommende mærkningsregler, fordi vi ønsker harmoniserede EU-regler på mærkningsområdet. Det er ikke juridisk muligt at forbyde GDA som en frivillig mærkningsordning. Hvis GDA tages ud af forslaget, så vil der kun ske det, at myndighederne mister muligheden for at få indflydelse på udformningen af kriterierne for mærket, f.eks. portionsstørrelserne. Der skal ikke herske tvivl om, at vi støtter og står bag GDA-mærkningen, der er god forbrugeroplysning til forbrugeren. Og vi vil naturligvis fortsætte med at anvende GDA – også selvom mærket ikke bliver omfattet af de kommende regler," siger branchedirektør Ole Linnet Juul, DI Fødevarer, i en pressemeddelelse.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00