VK i fødevarepolitisk zigzag

SPLID: Mens regeringen har en dagsorden om at beholde det udskældte GDA-mærke i EU's fælles regler, svarer partiernes EP-kandidater ja til at fjerne mærket helt fra reglerne. Hyklerisk, lyder det fra S.
Spidskandidat til EP-valget Bendt Bendtsen (K) siger ligesom oppositionen ja til at fjerne GDA fra EU's fælles fødevarepolitik. Det er i modstrid med regeringens politik, mener S.
Spidskandidat til EP-valget Bendt Bendtsen (K) siger ligesom oppositionen ja til at fjerne GDA fra EU's fælles fødevarepolitik. Det er i modstrid med regeringens politik, mener S. Foto: Ole Toft/Altinget.dk
Ida Skytte

De er i deres gode ret til at have den holdning. Men det undrer mig, for så får vi jo ikke en regulering af GDA, så portionsstørrelserne bliver realistiske, og så er det, at industrien får frit slag.

Eva Kjer Hansen
Fødevareminister, Venstre

Valgkampen er præget af kandidaternes holdning til spørgsmål om Tyrkiets EU-skæbne, Metockdommen og andre emner, som Europa-Parlamentet ikke har reel politisk indflydelse på.

Til gengæld får de 13 danskere, som vi sender til Bruxelles, sammen med deres europæiske kolleger stor indflydelse på dansk fødevarepolitik - herunder det omdiskuterede GDA-mærke, som bliver beskyldt for at være vildledende over for forbrugerne.

Ændres eller fjernes?
Og lige netop i det spørgsmål er linjen ikke helt ren regeringspartierne imellem:

Dokumentation

Spørgsmålet fra "Forbrugerpagten":

Er du for eller imod, at vi i EU skal arbejde for, at mærkningsordningen Guideline Daily Amount (GDA) ikke bliver en del af forordningen om fødevareinformation?

 


0:000:00