Region Sjælland føler sig snydt for sygehusmilliarder

REGIONER: Statens fordeling af milliarder til nye og ombyggede supersygehuse falder ikke til Region Sjællands fordel. Regionsrådsformanden føler sig snydt.

Vi fik helt klart at vide, at hvis vi rettede ind, så ville der også være penge til os. Det har statsministeren sagt fra Folketingets talerstol.

Steen Bach Nielsen (S)
Formand for Sjællands Regionsråd
Fakta

Hvis regeringen følger ekspertpanelet, bliver de 41* milliarder fordelt således:

Region Hovedstaden: 13,0 mia. kr.

Region Midtjylland: 10,5 mia. kr.

Region Syddanmark: 8,5 mia. kr.

Region Sjælland: 5,4 mia. kr.

Region Nordjylland: 4,1 mia. kr. 

*Ifølge Politikens kilder er rammen hævet fra 40 til 41 milliarder kroner.

Ekspertudvalget dumpede Region Sjællands plan om to hovedsygehuse. Nu bliver regionens ny sygehusplan med et supersygehus tildelt færre midler end andre regioner. Regionsrådsformanden er utilfreds.

Hvis regeringen følger anbefalingerne fra det ekspertudvalg, der har undersøgt, hvordan man bedst bruger milliarderne til nye og ombyggede supersygehuse, bliver borgerne på Sjælland de store tabere. Det erfarer Politiken om den endnu ikke offentliggjorte rapport fra ekspertudvalget.

Sjællands imødekommenhed ikke belønnet
I alt er der afsat 40 milliarder kroner, og de 25 er allerede fordelt. I dette første slag om milliarderne tabte Region Sjælland, da ekspertudvalget dumpede regionens plan om to hovedsygehuse i Roskilde og Næstved.

Regionen måtte derfor lave en ny sygehusplan, hvor der i stedet bygges et stort supersygehus i Køge. Formand for det sjællandske regionsråd Steen Bach Nielsen (S) mener derfor ikke, det er fair, at Region Sjælland ikke får sin andel af de resterende 15 milliarder.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00