Antallet af svært overvægtige stiger

OVERVÆGT: Nye undersøgelse viser, at antallet af svært overvægtige stiger. S peger derfor på flere penge til forebyggelse og højere afgifter på usunde fødevarer. V siger nej.

Kurven for overvægt er ikke knækket, fordi politikerne gør det forkerte. Der findes to ting, som er meget effektive, og det er prismekanismer og begrænset tilgængelighed. Der skal afgifter på usunde fødevarer, og så skal der indføres forbud mod reklamer for slik og andet usundt. De usunde varer skal ikke være så synlige.

Mette Wier
Medlem af Forebyggelseskommissionen
Vi bliver flere og flere overvægtige danskere, og kurven synes svær at knække. En ny undersøgelse foretaget af Rockwool Fondens Forskningsenhed konkluderer, at 12-13 procent af danske mænd og kvinder i alderen 25-44 år er svært overvægtige. Det er en stigning på 1,5-2 procent siden 2005.

Undersøgelsen viser også, at for danskere i alderen 45-64 år har stigningen i den svære overvægt været mindst lige så kraftig.

S: 2 milliarder kr. ekstra til sundhedsområdet
Socialdemokraternes sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen, der deltog i en paneldebat efter fremlæggelsen af Rockwool Fondens rapport, slog fast, at partiet vil opprioritere forebyggelsesindsatsen.

"Vi vil gerne bruge op imod 2 milliarder kr. ekstra på forebyggelsesområdet. Pengene skal findes gennem højere afgifter på det, der er med til at gøre danskerne usunde: fedt, slik, chokolade og tobak," siger Sophie Hæstorp Andersen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00