Mød Altingets nye debatpanel

DEBAT: De fem nye debattører i Altingets debatpanel har hver sin tilgang til sundhedsområdet. Her er stærke stemmer fra forskningsverdenen, kommunalområdet, forsikringsbranchen og forebyggelsesområdet.
Foto: ft.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Foto:
Foto:
Altinget | Sundheds nye debatpanel byder på stemmer fra vidt forskellige hjørner af sundhedsområdet. Dermed skulle der være et godt grundlag for, at debattørerne over de næste 15 uger tager fat på meget forskellige ømme punkter i sundhedspolitikken.

Har du lyst til at blive debattør på Altinget, kan du altid foreslå dig selv på [email protected].

Morten Grønbæk, formand, Vidensråd for Forebyggelse.
Det myldrer med mere eller mindre videnskabligt fundrede råd til at forebygge sygdomme. Samtidig skændes politikerne om, hvordan de store folkesygdomme bedst forebygges. Morten Grønbæk, skal som formand for det nystiftede Vidensråd for Forebyggelse være med til at udpege fup og fakta på området. Rådet er stiftet i samarbejde med TrygFonden og Lægeforeningen. Professor dr. med. Morten Grønbæk er samtidig direktør i Statens Institut for Folkesundhed, og var blandt andet med i regeringens  daværende Forebyggelseskommission.

Lissie Kirk, Næstformand, Social- og Sundhedsudvalget (S), Køge Kommune
Lissie Kirk sidder i sundhedsudvalget i Køge i sin anden valgperiode. I Køge social- og sundhedsudvalg er der stor fokus på koblingen og samarbejdet mellem regionen og kommunen på sundhedsområdet, og udvalget kommenterer Regionens forslag. Kommunerne kritiseres jævnligt fra Christiansborg for deres forbyggelses- og genoptræningsinsats. Gør klar til en rapport fra den kommunale virkelighed fra Lissie Kirk.

Jakob Kjellberg, Seniorprojektleder, DSI.
Kan et lægemiddel, der er dyrt i indkøb, være billigst, når man ser på samfundets samlede udgifter til patienten? Er ventelisterne vitterligt blevet kortere? Har lægerne lettere ved at gribe operations-kniven end tidligere? Det er sådanne spørgsmål som Sundhedsøkonom Jakob Kjellberg arbejder med. Ud over at lave analyser til alt fra ministerier til regioner og kommuner er Jakob Kjellberg en af mediernes mest brugte sundhedsøkonomer.  

Foto: www.pfa.dk
Foto:
Foto:

Helle Bødker Madsen, professor, dr.jur., Aarhus Universitet
Helle Bødker Madsen er professor i sundhedsret ved Aarhus Universitet og udbyder kurser samt andre undervisningsforløb i emnet. Hun har skrevet en lærebog om sundhedsret og skrevet flere artikler og bidrag til bøger om forskellige emner inden for sundhedsretten. Helle Bødker Madsens fokus er patientrettigheder. Særligt har hun været optaget af og undersøgt, hvad privatiseringen af sundhedsvæsenet betyder for patienters rettigheder.

Anette Damgaard, underdirektør, Jura og Udbetalingsservice, PFA Pension
Er sundhedsforsikringer med til at undergrave eller styrke sundhedsvæsnet? Er skattebegunstigelsen af sundhedsforsikringerne en god ide? De to spørgsmål er blevet to af de klare ideologiske stridspunkter mellem rød og blå blok. PFA er en af udbyderne af sundhedsforsikringer, så mon ikke Anette Damgaard har svar på tiltale fra kritikerne?

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Grønbæk

Direktør, Center for Sundt Liv og Trivsel, formand, Karen Elise Jensens Fond
cand.med. (Københavns Uni. 1988), ph.d. (Københavns Uni. 1996), dr.med. (Københavns Uni. 2000)

Anette Damgaard

Managing Director, SVP Falck Healthcare, fhv vice president, Falck Danmark, fhv. udviklingsdirektør, Privathospitalet Mølholm, fhv. sundhedspolitisk chef, Dansk Erhverv
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00