21 millioner kroner til unge med hjerneskade

KORT NYT: Region Midtjylland har af Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse fået bevilget 21 millioner kroner til et projekt, der er målrettet unge med erhvervet hjerneskade.

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har valgt at støtte Region Midtjyllands projekt for unge med erhvervet hjerneskade ved navn "Bristede drømme".
Det skriver Hospitalsenhed Midt i en pressemeddelelse til Altinget.dk.

Ifølge hospitalsenheden skal projektet forankres på Regionshospitalet Hammel Neurocenter, der er Vestdanmarks centrum for forskning, udvikling og uddannelse inden for neurorehabilitering.

"Det er meget komplekst at arbejde med hjerneskade hos unge mennesker, da de er i en særlig sårbar situation i overgangen mellem ungdoms- og voksenlivet, hvor en stor del af identitetsdannelsen udvikles. Ofte i denne gruppe er der også problemer med eksempelvis misbrug eller eventuelt en bagvedliggende psykiatrisk lidelse. Det kræver stor grad af koordination med kommune, uddannelsessted, misbrugsrådgivning og så videre," siger Jørgen Feldbæk Nielsen, der er professor ved Forskningsenheden på Regionshospitalet Hammel Neurocenter.

Midlerne til projektet kommer fra en finanslovspulje, der er afsat til en styrket indsats for unge med hjerneskade.

Projekt "Bristede drømme"
Projektet vil først og fremmest fokusere på tidlig udskrivelse med udvidet støtte efter specialiseret neurorehabilitering som følge af en svær hjerneskade.

"I forbindelse med udskrivelse af unge med svær hjerneskade etablerer vi en støttende funktion, der kan bidrage til et mere sammenhængende forløb for patienten og sørge for, at overgangene bliver smidigere, og at alle dele af forløbet bliver af høj kvalitet. Vi har især fokus på bedre overgange mellem sektorer, altså eksempelvis mellem hospitalet og de kommunale tilbud, som patienterne bliver udskrevet til. Vi skal kvalificere alle led i kæden, så rehabiliteringsforløbet bliver sammenhængende og af høj kvalitet. Derfor er kommunerne også en vigtig aktør i projektet og i patientforløbene som helhed," siger Jørgen Feldbæk Nielsen.

Dernæst vil projektet fokusere på unge med en erhvervet let hjerneskade og følger efter hjernerystelse.

"Her skal vi undersøge, om vi gennem en målrettet indsats i form af tilpassede rehabiliteringsprogrammer kan se en positiv effekt i forhold til de unges funktionsevne og aktiviteter i hverdagen og på den måde være med til at give bedre livskvalitet, færre smerter og en kontinuerlig kontakt til arbejdsmarked og uddannelse," forklarer Jørgen Feldbæk Nielsen.

Endvidere vil projektet fokusere på en etablering af et kompetencecenter. Et center, der ifølge Hospitalsenhed Midt vil ligge på Regionshospitalet Hammel Neurocenter og drives i samarbejde med Region Midtjyllands Center for Voksensocial.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00